Wat we doen

Boost is er voor jou als werkgever.

Om jou te helpen de ontwikkeling van je medewerkers te stimuleren en jouw bedrijf / organisatie aantrekkelijk te maken en te houden voor je huidige en toekomstige medewerkers. Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers vergroot hun betrokkenheid. Een betrokken medewerker is productiever, minder vaak ziek en verlaat minder snel zijn of haar bedrijf (wetenschappelijk vastgesteld). We bieden verschillende diensten aan om jou hierbij te helpen.

Boost de ontwikkeling van je personeel!

Ontwikkelgesprekken met medewerkers

Personeelstekort is een actuele uitdaging waar veel ondernemers mee kampen. Als jij hier ook mee te maken hebt, is het cruciaal om je medewerkers perspectief te bieden, zodat ze niet alleen bij je blijven, maar ook blij blijven! BOOST, als onafhankelijke partner, kan je hierbij helpen door ontwikkelgesprekken met jouw team te voeren.

We begrijpen dat het voeren van ontwikkelgesprekken soms een uitdaging kan zijn, zelfs als je al bekend bent met de voordelen ervan. Als je het te druk hebt of moeite hebt met het voeren van deze gesprekken, staat BOOST voor je klaar met diverse vormen van ondersteuning.

Heb je behoefte aan een gesprek om ideeën uit te wisselen? Bij BOOST ben je aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee. Wil je eerst meer weten, klik dan op de info button.

 

Neem contact met ons op info ontwikkelgesprekken

Ontdek onze informatieve en praktische whitepapers

Bij BOOST streven we ernaar om niet alleen een betrouwbare partner te zijn voor ondernemingen in de regio Helmond-De Peel, maar ook een waardevolle bron van kennis en expertise. We begrijpen dat in de wereld van het MKB, waar elke beslissing telt, toegang tot relevante en praktische informatie van onschatbare waarde is.

Onze toewijding aan kennisdeling wordt weerspiegeld in onze reeks informatieve whitepapers, die speciaal zijn ontwikkeld om je te helpen bij enkele van de meest urgente uitdagingen waarmee MKB-ondernemers te maken hebben. Of je nu worstelt met het aantrekken van talent in een krappe arbeidsmarkt, geïnteresseerd bent in het creëren van een aantrekkelijke werkplek voor jongeren, of behoefte hebt aan deskundig advies over effectieve medewerkersgesprekken: wij helpen je graag vooruit!

Onze whitepapers bieden praktische inzichten, actiestappen en beproefde strategieën om je te helpen groeien, innoveren en je bedrijf toekomstbestendig te maken. Klik op onderstaande knop om onze beschikbare whitepapers te verkennen en te downloaden. Klik op de whitepapers die het meest relevant zijn voor jouw behoeften en lees verder om te ontdekken hoe BOOST je kan ondersteunen bij het aangaan van deze belangrijke uitdagingen.

 

Bekijk hier alle whitepapers

Platform bedrijfsprofielen

BOOST is hét online platform in de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel waar werkgevers zich presenteren met een bedrijfsprofiel. Inwoners die op zoek zijn naar een (andere) baan kunnen gemakkelijk doorklikken naar de site van de werkgever. Het platform draagt ook bij aan het verbeteren van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Het platform is dus de ingang voor iedereen die zich oriënteert op een nieuwe baan, (her)scholing of beroep zodat onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aansluit én talent binnen de regio blijft. Inwoners, leerlingen, studenten, ouders, decanen uit de regio kunnen zich bij BOOST oriënteren op banen, opleidingen en beroepen in de regio voor het vergroten van een goed beroepsbeeld. Doe je mee en breng je jouw bedrijf bij ons onder de aandacht? Voor meer informatie verwijzen we je naar de pagina over bedrijfsprofielen of neem gerust contact met ons op.

Maak een bedrijfsprofiel aan

Stagiaires binden en boeien

Het inzetten van stagiaires heeft veel voordelen. Zo kun je gebruik maken van de frisse blik die ze als jongere hebben, de nieuwste kennis die ze vanuit de opleiding meenemen, hun handige skills op gebied van social media en de onbevangen kijk op jouw bedrijfsvoering.

Diezelfde stagiair kan ook jouw toekomstige medewerker worden. Dan is het zaak ervoor te zorgen dat stagiaires het naar hun zin hebben in jouw bedrijf. Maar hoe doe je dat?

Daarvoor hebben we  Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Werkgeluk ingeschakeld om te onderzoeken op welke manier een stage kan bijdragen aan het werkgeluk van studenten. Een klein tipje van de sluier lichten we alvast op. Talent ontwikkelen, energie en plezier beleven, betekenisvol werk doen. Dat zijn van die zaken waar jouw stagiair gelukkig van wordt.

Wil jij het naadje van de kous weten en alle ins & outs van dit rapport lezen? Download deze dan hier. Wil je graag met ons sparren over de inzet van stagiaires in jouw bedrijf? Dat kan, wij weten de weg in deze wereld. Bel, mail of app ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Download rapport hier Neem contact met ons op

Meedenken en adviseren leer- en ontwikkelcultuur

Hoe ontwikkel je een leercultuur binnen je organisatie/bedrijf? Een leercultuur begint met kleine stapjes. Laat je vooral niet afschrikken door dure trainingen of uitgebreide scholingstrajecten. Binnen je bedrijf liggen de kansen voor het oprapen. Wie in staat is om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, creëert werknemers die bewezen productiever, creatiever en innovatiever zijn. Durf jij de investering aan? Mocht je hierover met iemand willen sparren dan ben je bij BOOST aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee.

Neem contact met ons op

Ervaringsplaatsen

Werknemers die bezig zijn met hun loopbaan, geven niet zomaar hun zekerheden op. Ze willen vaak eerst een kijkje in de keuken nemen bij een ander bedrijf. Daarom zijn we op zoek naar ervaringsplaatsen. Doe je mee en bied jij ervaringsplaatsen aan? Wij kijken graag met jou mee hoe zo’n ervaringsplaats er bij jouw bedrijf uit zou kunnen zien. Zo creëren we gezamenlijk kansen in onze mooie arbeidsmarktregio. Bovendien vergroot je de kans dat jij zelf gemotiveerd personeel aantrekt. Wil je hierover eens sparren, neem contact op met BOOST.

Neem contact met ons op