Ontwikkelgesprekken voor medewerkers

Met je medewerker in gesprek over ontwikkeling

BOOST, als onafhankelijke partner, kan jouw bedrijf ondersteunen bij het voeren van effectieve ontwikkelgesprekken met medewerkers. Dit kan op verschillende manieren:

 

  • Wij kunnen je begeleiden bij het voeren van constructieve gesprekken zodat jij deze vervolgens met je medewerkers kunt voeren.
  • Laat een of meerdere van je medewerkers het gesprek voeren met de adviseurs van BOOST. Wij helpen vervolgens samen met jou en je medewerker met het plannen van verdere acties.

De voordelen

De voordelen van ontwikkelgesprekken zijn aanzienlijk. Ze vergroten de betrokkenheid van je medewerkers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat betrokken medewerkers niet alleen langer bij je blijven, maar ook:

 

  • Productiever zijn.
  • Minder ziekteverzuim hebben.
  • Meer zelfvertrouwen hebben en initiatief tonen.
  • Meer ideeën en innovaties genereren die je bedrijf ten goede kunnen komen.

 

Benieuwd hoe dit in de praktijk voor jouw bedrijf kan werken? Sta je open voor een oriënterend gesprek met een van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met ons op.

Neem contact met ons op

Onze methode

In het ontwikkelgesprek dat onze adviseur voert met jouw  medewerker worden via een systematische vraagstelling kwaliteiten, valkuilen, ambities ed. geïnventariseerd. Daarbij gebruiken we een gestructureerde benadering om een diepgaand begrip te krijgen van hun persoonlijkheid, voorkeuren en sterke punten. Deze methode, afgestemd op de doelstellingen van de ondernemer, stelt ons in staat om op maat gemaakte inzichten te bieden die de medewerkers ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Op deze manier streven we ernaar de medewerkers te empoweren door hen een dieper inzicht te geven in hun persoonlijke kenmerken, waardoor ze effectiever kunnen bijdragen aan de organisatiedoelen en hun eigen professionele groei kunnen bevorderen.