“WAAR EEN WIL IS, IS EEN WEG”

Dit is het motto van Karin Martens; vanaf de oprichting van BOOST werkzaam als talentverbinder. De loopbaan van Karin is een mooi ontwikkelproces. De wijsheid die ze in de loop van de jaren opdeed en graag met anderen wil delen is: “Doe zoveel mogelijk ervaring op, dat zorgt ervoor dat je een netwerk opbouwt en steeds beter weet wat bij je past. Deze ervaring opdoen begint al in de schooltijd, door bijv. stages, opdrachten etc.”.

Van een vaste baan terug naar de schoolbanken
Als kind van een ondernemersgezin hielp Karin altijd mee in de bloemenzaak van haar ouders. Er was altijd werk. De stap om de opleiding ondernemer retail te gaan leek een logische keuze. Omdat ze daarna graag verder wilde studeren deed Karin de Pabo opleiding. Dit bleek toch niet de juiste stap te zijn. Karin ging vervolgens werken in verschillende drogisterijen. Op haar 22wilde ze graag meer uitgedaagd worden in haar werk. Ze volgde een loopbaantraject en kwam erachter dat ze iets voor mensen wilde betekenen. Karin zegde haar vaste baan op en stapte weer in de in de schoolbanken; de HBO opleiding human resource management bij Fontys. Door diverse stages in haar eigen omgeving (Helmond e.o.) deed ze veel ervaring op. Hierdoor bouwde ze een netwerk op in zowel het HR vak als in het onderwijs.

Veel ervaring opdoen en uitbouwen netwerk
Nadat ze haar diploma behaalde, ging Karin als werknemer bij de Fontys aan de slag. Na 1 jaar combineerde ze deze job met een functie bij Carolus Borromeus College in Helmond, waar ze na 2 jaar volledig aan de slag kon als loopbaancoach (decaan). Het was een bekende plek, want hier liep ze ook haar tweedejaars stage. Omdat Karin graag fulltime wilde werken solliciteerde ze bij Expertisepunt LOB. Zo werkte ze 3 dagen bij Carolus en 2 dagen bij het Expertisepunt LOB. Het was voor Karin de eerste keer dat ze solliciteerde door het schrijven van een sollicitatiebrief. Via het netwerk dat ze opbouwde, rolde Karin continu van het een in het ander. Haar tweede sollicitatiebrief schreef Karin in 2021 voor haar huidige baan bij BOOST. Bij BOOST komen al haar opgedane ervaringen en haar opgebouwde netwerk samen en helemaal tot zijn recht. Vooral de verbinding leggen tussen het onderwijs en werkveld in het kader van Leven Lang Ontwikkelen is voor Karin een mooie uitdaging.

Zelf verantwoordelijkheid
Door deze opgedane ervaringen weet Karin nu goed wat bij haar past. De keuze om haar vaste baan op te zeggen en weer te gaan studeren was de beste en ook de meest spannende stap die ze heeft gezet in haar loopbaan. Het loopbaantraject gaf haar hierin een enorm inzicht en trok haar over de streep zodat ze deze keuze kon maken. Iedereen is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn/haar keuzes en loopbaanontwikkeling. Dit is Karin nog meer duidelijk geworden sinds ze moeder werd van een zoon. Zelfredzaamheid is een belangrijk onderdeel van groei en ontwikkeling van ieder individu. Persoonlijke en goede onderwijsbegeleiding is zondermeer een goede bijdrage in deze persoonlijke ontwikkeling.

Samen sparren?
Karin kijkt met trots terug op haar loopbaanontwikkeling en gunt iedereen een mooie ontwikkeling. Hiervoor vind ze het belangrijk dat onderwijs en werkveld meer met elkaar gaan samenwerken.

Wil je hierover van gedachte wisselen?

Neem contact met Karin op!