Om een CV vragen is achterhaald! Eens of oneens?

De perfecte kandidaat vinden voor jouw openstaande functie, iemand die ook nog goed past bij je bedrijf… Dát is vaak een uitdaging.
Maar wat als je nou eens zoekt naar de belangrijkste vaardigheden in plaats van dat eeuwige opleidingsniveau en die ervaring?

Harry Hardenbol (teamleider verkeerscentrale Rijkswaterstaat) vertelt hoe zij dat doen!

Ze werven wegverkeersleiders op basis van belangrijke vaardigheden en kijken niet naar opleiding en werkervaring. Ze begrijpen dat wegverkeersleiders moeten kunnen handelen onder stress, effectief moeten kunnen communiceren en goed beslissingen moeten kunnen nemen.

Naar díe specifieke eigenschappen gaan ze dan ook op zoek.

Sollicitanten schrijven een overtuigende brief voor de verkeercentrale waarin ze uitleggen waarom ze wegverkeersleider willen worden. Ook mogen ze in die brief vertellen waarom ze geschikt zijn voor de rol en een voorbeeld geven van hun stressbestendigheid en besluitvaardigheid.

De voordelen van deze aanpak zijn enorm.
Het opent allereerst de deur voor een bredere pool van talenten. Ook bevordert het diversiteit en inclusie en deze aanpak biedt gelijke kansen aan sollicitanten.

Vers geworven talent wordt vervolgens opgeleid d.m.v. een speciaal opleidingsprogramma: zo leren ze precies wat ze moeten weten om hun nieuwe functie goed uit te kunnen oefenen.

Ontkom jij er ook niet aan om buiten je eigen organisatie te werven? Leer dan van dit voorbeeld van Rijkswaterstaat!

Focus op de vaardigheden en karaktertrekken die écht belangrijk zijn voor de functie waarvoor je werft. Dit biedt ruimte aan talenten die misschien niet voldoen aan de traditionele eisen, maar wél perfect geschikt zijn voor je functie (al dan niet na een interne opleiding).

Méér praktische tips lezen?

Er komt weer een verse whitepaper aan: ‘Succesvol werven in uitdagende tijden: 7 praktische en bewezen strategieën voor MKB ondernemers’. Deze is bijna klaar en jij kunt ‘em als eerste in je mailbox ontvangen.

Wil jij dat? Stuur een email naar info@mijnboost.nl of stuur je appje met ‘ik wil ‘em ontvangen! Naar 06-81947476.