Jong talent vanuit de schoolbanken in jouw bedrijf?

Om (jong) talent te enthousiasmeren voor werken in onze regio en zo dit talent te behouden, willen we vanuit BOOST de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven verbeteren.

14 November waren Karin Martens en Dorethé van Eijk van BOOST op bezoek bij Ronald van Mil van NTS Botech. Als het gaat om het maken én benutten van de verbinding met het onderwijs dan is NTS Botech een heel mooi voorbeeld. Afgelopen jaren hebben zij 10 nieuwe talenten aan hun bedrijf weten te binden. Bij een personeelssterkte van ongeveer 50 medewerkers een bijzondere score.

Hoe zij dit doen? Door op veel fronten actief de verbinding te leggen met het onderwijs; vanaf de basisschool tot en met de universiteit. En door concrete acties hieraan te koppelen. Niet alleen maar omdat het nieuwe talenten oplevert voor het bedrijf, maar zeker ook omdat het ook heel leuk en inspirerend is om met kinderen en jongeren aan de slag te zijn.

NTS Botech is verbonden aan diverse initiatieven die onderwijs en het bedrijfsleven samenbrengen en verschillende doelgroepen interesseren voor de techniek zoals Stichting Hightech Helmond – de Peel, Techniekcentrum Brainport, Brainport Industries College en de Technologietafel.

Het voert te ver om alle acties van NTS Botech hier toe te lichten, wil je meer weten ga dan naar de site https://www.nts-botech.nl/. Maar een van de mooie acties die zeker vermeld mag worden is de leskist voor leerlingen van de basisschool. Vanuit Stichting Higtech Helmond – de Peel wordt deze leskist beschikbaar gesteld. Op een speelse manier kunnen kinderen met de inhoud van deze kist techniek uit de regio op een interactieve manier ervaren.

Ook goed om te weten is dat NTS Botech open staat voor stagiaires vanuit verschillende opleidingen. Op de foto zie je Phiphat Chotnok die aan Karin vertelt over zijn werk bij NTS Botech. Phiphat loopt stage vanuit ROC ter Aa en hij benut bijna elk vrij moment om bij NTS Botech te kunnen werken en leren.

Het is dan ook niet voor niets dat NTS Botech dit jaar de William Pijnenburg Award won. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt namens Brainport Industries College aan het bedrijf dat zich onderscheidt in betrokkenheid en actieve inzet op het gebied van techniekpromotie, het opleiden van vakmensen en samenwerking met het onderwijs.

Wil jij net zoals NTS Botech de verbinding tussen jouw bedrijf en het onderwijs versterken en kun je daarbij hulp gebruiken? Neem dan contact op met BOOST via info@mijnboost.nl. Wij weten de weg en denken graag met je mee.