Echtscheiding Schaadt Productiviteit

Eén op de drie huwelijken eindigt helaas in een scheiding, wat aanzienlijke gevolgen heeft voor beide partners en hun kinderen. Maar ook op de werkvloer laat dit zijn sporen na. Jaarlijks besluiten 130.000 werknemers te scheiden.

Hoewel scheiding vaak als een privékwestie wordt gezien en er op de werkvloer weinig over gesproken wordt, lopen werk en privé vaak door elkaar.

Dit kan de werkprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Denk aan schulden, verminderde concentratie en een hogere foutmarge. Werknemers die emotioneel worstelen met een scheiding kunnen minder productief zijn. Er moet veel geregeld worden en dat kan niet altijd buiten werktijd.

Statistieken tonen aan dat 25% van de werknemers een jaar na hun scheiding minder productief is, en 16% zelfs uitvalt met een burn-out.

Als werkgever ontkom je er niet aan: echtscheiding beïnvloedt ook jouw bedrijf. Het CNV heeft een waardevolle handreiking voor werkgevers opgesteld, boordevol adviezen om met deze delicate kwestie om te gaan: CNVALG-0124-handreikingscheiden_en_werk-total