Terugblik bijeenkomst ‘het vergroten van zichtbaarheid pedagogisch medewerker kinderopvang’

Ben jij erbij geweest op maandag 2 oktober? Ondernemers spraken tijdens onze inspirerende bijeenkomst. Het draaide allemaal om de zichtbaarheid van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang.

In de ochtend maakte kinderopvangorganisaties kennis met BOOST. Nicolette Horn en Henrieke van Diermen van Kinderopvang Werkt! deelde keiharde cijfers over arbeidstekorten, uitstroom en ziekteverzuim. En we ontdekten slimme manieren om medewerkers in de kinderopvang aan te trekken en vast te houden.

Tijdens de interactieve sessies had je direct contact met toppers als Claudia Busser van Hub van Doornecollege en Sinem Evren van Praktijkschool Helmond. Samen brachten jullie het beroep onder de aandacht en bedachten jullie manieren om samen te werken met het voortgezet onderwijs. Gastlessen geven bijvoorbeeld, dat wordt in gang gezet!

Ook deelden ervaringsdeskundigen als Moniek van Kemenade en Marlou Heijnen van ROC Ter AA hun inzichten met jou en andere kinderopvangorganisaties. Jullie zochten naar nieuwe wegen om samen te werken. Hoe? Door te onderzoeken of er meer stageplekken per week mogelijk zijn, bijvoorbeeld.

In het laatste groepje sprak je met Monique van Wieringen van Werkgeversservicepunt over wat werkt en wat we nog willen leren in de wereld van kennisuitwisseling. Een ding is zeker: we eindigden met duidelijke doelen en plannen voor de toekomst.

En nu? Als je een kinderopvangorganisatie bent uit de regio, wil je vast betrokken blijven bij onze acties en bijeenkomsten. Neem snel contact op met Monique van Wieringen van Werkgeversservicepunt Helmond-de Peel.

En ondernemers, willen jullie ook je krachten bundelen met onderwijsinstellingen? Stuur een mailtje naar info@mijnboost.nl of maak meteen een profiel aan via deze link.

Ook als onderwijsprofessional sta je voor een wereld aan kansen. Wil je samenwerken met kinderopvangorganisaties of andere ondernemers? Neem dan contact op via info@mijnboost.nl.

*Helmond, Deurne, Asten, Someren, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek