Een geslaagde beroepenmarkt Jan van Brabant College

Vrijdag 10 maart! De beroepenmarkt bij het Jan van Brabantcollege, eerste opvang anderstaligen, georganiseerd door Nicole Mokveld. Wat een leuke dag was dat. Ruim op tijd arriveerde de eerste gasten, 3 politievrouwen in uniform, een journalist en een advocaat die ook nog even zijn toga aantrok. De leerlingen keken hun ogen uit en hadden goede vragen voorbereid.

In de loop van de dag kwam er een dierenarts die van alles had meegenomen zoals een röntgenfoto van een zwangere hond, de tegelzetter had zijn spullen meegenomen, de zorgmedewerkster ouderenzorg vertelde vol passie over haar dag en bij de begeleider gehandicaptenzorg leerde de leerlingen het alfabet voor slechthorende en doven mensen en leerde zo hun eigen naam te spellen. En zo waren er nog meer beroepsbeoefenaars die iets hebben verteld en laten zien over hun werkzaamheden.

Aan het eind van de dag waren de leerlingen moe maar de reacties waren heel positief.  Het doel is bereikt: meer kennis over wat er in de toekomst mogelijk is. Volgend jaar weer. Ben jij er dan ook bij?

Wil jij met jouw bedrijf ook in contact komen met talenten voor de toekomst en iets bijdragen aan de loopbaanoriëntatie van jongeren? Neem contact op met het team van BOOST. Wij hebben de connecties en helpen je op weg! Gewoon even een mail sturen naar info@mijnboost.nl.

created by InCollage