Leercultuur

Een leercultuur: Wat houdt dat nou eigenlijk in? Een leercultuur is een cultuur waarin werknemers willen ontwikkelen. Ze hoeven niet bang te zijn om iets fout te doen. Ze zijn bezig met verder ontwikkelen en durven zich kwetsbaar op te stellen.

Hoe creëer je als werkgever een leercultuur?

De werkgever speelt een belangrijke rol in het creëren van een leercultuur. Het is dan ook aan de werkgever de taak om een leercultuur te stimuleren. Dit is belangrijk voor het bedrijf, omdat het bedrijf zich zo ook ontwikkeld, de betrokkenheid van werknemers verhoogt, het bedrijf aantrekkelijker wordt in de arbeidsmarkt én dit zelfs een positief effect kan hebben op de omzet en de winstmarge. Het BOOST team kan je hiervoor tips geven. Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Vraag direct gratis advies aan!

Wat voor een leercultuur heeft mijn bedrijf?

Wil je weten wat voor een leercultuur je bedrijf nu heeft? Met de QuickScan leercultuur krijg je inzicht op je huidige situatie. De QuickScan bestaat uit 7 vragen en is makkelijk in te vullen. Door dit inzicht kun je een beter plan maken voor de ontwikkeling van medewerkers. Als medewerkers betrokken zijn hebben ze meer plezier in het werk en zijn ze minder vaak ziek (blijkt uit onderzoek). Met een leercultuur stimuleer je andere collega’s om samen tot een beter resultaat te komen.

Bekijk jouw leercultuur. Doe de quickscan!