Onze diensten (voor werkgevers)

Boost is er voor jou als werkgever.

Om jou te helpen de ontwikkeling van je medewerkers te stimuleren en jouw bedrijf / organisatie aantrekkelijk te maken en te houden voor je huidige en toekomstige medewerkers. Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers vergroot hun betrokkenheid. Een betrokken medewerker is productiever, minder vaak ziek en verlaat minder snel zijn of haar bedrijf (wetenschappelijk vastgesteld). We bieden verschillende diensten aan om jou hierbij te helpen.

Boost de ontwikkeling van je personeel!

Whitepaper: in 7 stappen de ideale werkgever voor jongeren

Als ondernemer ben je waarschijnlijk goed op de hoogte van het belang om jong talent aan te trekken en te behouden. Het kan echter een uitdaging zijn om te bepalen waar je moet beginnen.

 

Daarom hebben we speciaal voor jou deze whitepaper samengesteld, met een schat aan waardevolle inzichten, praktische tips en inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers.

 

Vergroot je kansen op het aantrekken van jonge professionals met onze gratis whitepaper. Download hem nu!

 

Vraag gratis whitepaper aan!

Platform bedrijfsprofielen

BOOST is hét online platform in de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel waar werkgevers zich presenteren met een bedrijfsprofiel. Inwoners die op zoek zijn naar een (andere) baan kunnen gemakkelijk doorklikken naar de site van de werkgever. Het platform draagt ook bij aan het verbeteren van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Het platform is dus de ingang voor iedereen die zich oriënteert op een nieuwe baan, (her)scholing of beroep zodat onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar aansluit én talent binnen de regio blijft. Inwoners, leerlingen, studenten, ouders, decanen uit de regio kunnen zich bij BOOST oriënteren op banen, opleidingen en beroepen in de regio voor het vergroten van een goed beroepsbeeld. Doe je mee en breng je jouw bedrijf bij ons onder de aandacht? Voor meer informatie verwijzen we je naar de pagina over bedrijfsprofielen of neem gerust contact met ons op.

Maak een bedrijfsprofiel aan

Quickscan leercultuur

Door de quickscan leercultuur ontvang je een eerste inzicht over de huidige leercultuur binnen je organisatie. Leren en ontwikkelen gaat namelijk verder dan alleen een klassikale cursus of training. Om als organisatie in te spelen op huidige en toekomstige problemen op de arbeidsmarkt is ontwikkeling van je personeel en daarmee het bedrijf van belang. Een positieve leercultuur is hiervoor noodzakelijk. Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers vergroot hun betrokkenheid. Een betrokken medewerker is productiever, minder vaak ziek en verlaat minder snel zijn of haar bedrijf (wetenschappelijk vastgesteld). Een leercultuur bestaat uit de normen, waarden en aanpak van een organisatie met betrekking tot leren en ontwikkelen.

Doe de quickscan leercultuur, die 7 vragen bevat, en krijg inzicht in je huidige situatie. Wil je hierover met ons sparren? Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Doe de quickscan leercultuur

Skillpas

De Skillpas is een overzichtelijk online-instrument waarmee elke werknemer, student of werkzoekende zijn/haar talenten en vaardigheden kan ontdekken, bijhouden en presenteren om er vervolgens mee te matchen naar dié plek op de arbeidsmarkt die daar het beste bij past.

 

Een Skillpas is van het individu en kan een leven lang bijgewerkt en meegenomen worden naar andere werkgevers of sectoren waar voor de persoon op dat moment de beste nieuwe banen en mogelijkheden liggen. Het maakt mensen interessanter en vindbaarder voor werkgevers.

 

Maar de Skillpas is meer dan een goed matchingsinstrument. De Skillpas geeft inzicht in de capaciteiten van bestaand personeel en vergemakkelijkt hun doorgroei in de organisatie. Door naar skills te kijken kunnen werkgevers, die moeite hebben om gekwalificeerd personeel te vinden, gemakkelijker mensen uit andere sectoren aantrekken. Werkgevers zouden, in plaats van te focussen op de vereiste opleiding of werkervaring, eens kunnen kijken naar de taken die horen bij de door hun aangeboden banen en vervolgens naar de skills die bij die taken horen. Er zijn beroepen die qua werkzaamheden heel verschillend zijn, maar op skillsniveau veel overlap hebben. Wie weet welke pareltjes er in jouw eigen organisatie verscholen zitten. Wie weet welke verrassende ontmoetingen nog gaan plaatsvinden.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hierover graag in gesprek? Dan ben je bij BOOST aan het juiste adres.

Neem contact met ons op Bekijk een voorbeeld met skillpas Daan

Meedenken en adviseren leer- en ontwikkelcultuur

Hoe ontwikkel je een leercultuur binnen je organisatie/bedrijf? Een leercultuur begint met kleine stapjes. Laat je vooral niet afschrikken door dure trainingen of uitgebreide scholingstrajecten. Binnen je bedrijf liggen de kansen voor het oprapen. Wie in staat is om het werkgeluk van medewerkers te vergroten, creëert werknemers die bewezen productiever, creatiever en innovatiever zijn. Durf jij de investering aan? Mocht je hierover met iemand willen sparren dan ben je bij BOOST aan het juiste adres. Wij denken graag met je mee.

Neem contact met ons op

Loopbaanbegeleiding van medewerkers

Organisaties zullen alles uit de kast moeten halen om zich te onderscheiden en nieuw talent binnen te halen. Het hebben van uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden is hierbij een groot goed. Wist jij dat werknemers die trots zijn op hun werk, gemotiveerdere werknemers zijn? Durf jij je werknemers succesvol te motiveren en aan te zetten tot ontwikkelen? Heb jij de kwaliteiten van je medewerkers in beeld? Weet jij of jouw medewerkers loopbaanwensen hebben? Wij kunnen jou helpen om hier inzicht in te krijgen. Misschien dat je het spannend vindt om een goed (ontwikkel)gesprek met je medewerkers te voeren. Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Daar kunnen wij jou bij helpen.
Wil je hierover eens sparren? Wij gaan graag met jou in gesprek.

Neem contact met ons op

Ervaringsplaatsen

Werknemers die bezig zijn met hun loopbaan, geven niet zomaar hun zekerheden op. Ze willen vaak eerst een kijkje in de keuken nemen bij een ander bedrijf. Daarom zijn we op zoek naar ervaringsplaatsen. Doe je mee en bied jij ervaringsplaatsen aan? Wij kijken graag met jou mee hoe zo’n ervaringsplaats er bij jouw bedrijf uit zou kunnen zien. Zo creëren we gezamenlijk kansen in onze mooie arbeidsmarktregio. Bovendien vergroot je de kans dat jij zelf gemotiveerd personeel aantrekt. Wil je hierover eens sparren, neem contact op met BOOST.

Neem contact met ons op

Workshops, trainingen en events

Wil je eens sparren met andere werkgevers over een bepaald onderwerp? BOOST organiseert het bij jouw bedrijf of op de Human Campus. Wil je meer kennis krijgen over loopbaanontwikkeling. BOOST biedt diverse trainingen en workshops aan zowel bij BOOST als ook op de werkvloer. Bekijk via onze events wat er de komende tijd op de agenda staat.

Neem contact met ons op

Vraagstukken rondom laaggeletterdheid

Wist jij dat Nederland 1,3 miljoen laaggeletterden telt? Het gaat om 11,9% van de bevolking tussen de 16 en 65 jaar. Misschien zijn er in jouw bedrijf ook laaggeletterden. Laaggeletterde werknemers schamen zich meestal en zullen niet snel openlijk hierover spreken. Maar ze kunnen er veel last van ondervinden en jij als werkgever wellicht ook. Wij denken graag met je mee.

Neem contact met ons op